4 ting du skal overveje hvis du skal have ny seng

køb seng

At investere i en ny seng er et overvejelseskøb og ikke en beslutning, der tages impulsivt. Dette skyldes at køb af ny seng er en forholdsvis dyr investering og noget der skal holde i mange år fremover. Det betyder også at det er vigtigt, at man rammer rigtigt når man vælger.

Nedenfor kan du læse om 4 ting du skal overveje, hvis du skal have ny seng. Det handler om madrassens hårdhed, sengens størrelse, design og komfort samt finansieringen af sengen.

Madrassens hårdhed

En madras er som bekendt ikke bare en madras. De findes i mange forskellige modeller og hårdheder og det er meget væsentligt for din søvn og daglige trivsel, at du vælger den rette. Nogle sover bedst i en meget hård seng, mens andre trives bedre med en blødere seng.

Andre igen har det bedst med en mellemting. For nogen er der blot tale om velvære i forhold til at vælge den rette hårdhed, mens det for andre har betydning for søvnen og ryggen generelt. Sørg derfor for at finde ud af hvilken type madras og hårdhed der bedst passer til dig inden sengen købes. Læs mere hos Madrassnedkeren. På dobbeltsenge kan man sågar vælge forskellig hårdhed i hver side af sengen, således at dig og din partner ikke behøver have samme præferencer.

Størrelse på sengen

Sengens størrelse er væsentligt. Er man et par giver det sig selv at man skal have en dobbeltseng, men er man ikke i forhold skal man prøve at tænke lidt ud i fremtiden, hvad man får behov for fremover. Det er ærgerligt at få købt en seng, der bliver for lille, mens man sjældent fortryder en for stor seng.

Design og komfort

Sengens design og komfort er også en ting der skal overvejes inden køb. Madrasser og sengegavle fås i forskelligt design, stof, farver m.m. Ligeledes fås senge med og uden elevation. Disse ting er gode at tage stilling til i forhold til ønsker, inden du foretager dit køb. Design vil ofte have noget at gøre med smag, men også det rum sengen skal befinde sig i. Den skal altså passe til resten af rummet. Komfort kan være mere individuelt og hænger meget sammen med madrassens hårdhed, men også den nævnte elevation som fx kan være gavnligt, såfremt du ofte ser TV fra sengen eller generelt opholder dig i sengen på andre tidspunkter end ved søvn.

Pris og finansiering

Senge kan være meget dyre, og det kan være svært at lægge alle pengene på én gang. Inden du køber ny seng skal du derfor tage stilling til pris og finansiering. Vil du selv betale alle pengene på en gang, skal du på forhånd bestemme dig for, hvad sengen max må koste. Du kan med fordel tjekke markedet online for gode priser og tilbud. Skal sengen finansieres, så tag stilling til om dette skal foregå i butikken, via din bank eller et helt tredje sted som fx en online låneudbyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.