Aktivitetslegetøj til hunde

Der findes masser af muligheder for at skabe mange timers sjov for dig og din hund med et aktivitetslegetøj.
Der er flere fordele forbundet med at udfordre din hund med et legetøj, der er skabt til formålet om at styrke dens sanser. Det er blandt andet vigtigt, at din hund bliver stimuleret mentalt for at skabe trivsel hos den.
Herunder kan du læse nærmere om nogle af de bedste produkter, der findes på markedet for aktivitetslegetøj til hunde.

Skab læring og leg for din hund med et aktivitetslegetøj

På markedet for aktivitetslegetøj findes der en særskilt kategori for såkaldt ’intelligent aktivitetslegetøj’. Disse udgaver af legetøj er udviklet af blandt andet dyrlæger samt adfærdsspecialister for at skabe de bedste forudsætninger for at skabe tilpassede udfordringer for din hund.
Det er vigtigt, at din hunds legetøj er skabt af phthalat-fri materialer, der er et skånsomt materiale for både din hunds tænder samt for dine møbler.
Det intelligente aktivitetslegetøj har både et trivselsperspektiv samt et relationelt perspektiv. Først og fremmest handler det om at aktivere din hund ved at give den udfordringer i form af at gemme godbidder i et specialdesignet legetøj, som kan motivere din hund.

 • Du gemmer godbidderne i velcro-lommerne på legetøjet
 • Du tilpasser sværhedsgraden alt efter, hvor tætlukket du vælger at lukke lommerne
 • I takt med at din hund mestrer opgaven og løser sine udfordringer, kan du tilkøbe ekstra legetøj for at højne sværhedsgraden.

Der findes forskellige udgaver af aktivitetslegetøj, og fremgangsmåden fungerer oftest på samme måde uanset udgave af legetøj.

De mange fordele ved aktivitetslegetøj til hunde

Herunder kan du læse om nogle af de største fordele, der er forbundet med at give dit hund et intelligent aktivitetslegetøj. Et legetøj, som kommer både din hund og dig til gode.

 • Trivsel hos din hund
  Når din hund mestrer de udfordringer, du giver den, højnes dens selvværd og evne til at problemløse i andre sammenhænge. Disse faktorer spiller ind på hundens grundlæggende trivsel.
 • Relation mellem hund og ejer
  Et aktivitetslegetøj fungerer bedst, når ejeren deltager i legen og læringen sammen med hunden.
 • Sansestimulering

Der skal flere sanser i brug hos din hund for at kunne løse opgaven med at få sin godbid ud af legetøjet. Din hund bliver blandt andet stimuleret igennem brugen af både tænder, ører, tunge, snude, poter og øjne.

 • Mental stimulering

Din hund får anledning til konstant at kunne udvikle sine færdigheder, når du gradvist opjusterer sværhedsgraden omkring legetøjet.
Den mentale stimulering har tilmed den sideeffekt, at legetøjet er medvirkende til at gøre din hund træt og dermed mere rolig.

 • Fleksibilitet

Et aktivitetslegetøj kan medbringes overalt og fylder ikke meget. Dermed kan du skabe leg og læring både hjemme hos dig selv, i naturen samt i forbindelse med besøg.
Med et aktivitetslegetøj er der garanti for mange timers kvalitetstid for dig og din hund. Det handler om at tilpasse sværhedsgraden til din hunds alder og funktionsniveau og sikre dig, at den har mulighed for at mestre opgaven, så du kan skabe de bedste forudsætninger for udvikling og trivsel hos den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.