trae-pejs

9 måneder siden |  0 comments  |  Bolig

Har du været på besøg hos venner og familie, som har en biopejs i stuen, så er du langt fra den eneste. Populariteten ved biopejse er støt stigende, så de findes efterhånden i mange hjem rundt om i hele landet. Det er dog i sær i byerne, at biopejsen er blevet populær. Her er der nemlig ofte forbud mod brændeovne, eller i hvert fald at installere nye brændeovne.

Folk i byerne vil dog ikke undvære den hygge som en pejs skaber, hvorfor flere og flere vælger at få en biopejs til stuen. Det er samtidig utroligt let, da der ikke skal foretages nogen håndværksmæssige tiltag. Biopejsen kræver nemlig hverken ventilation eller skorsten.

Biopejse kommer i mange former


Når du har besluttet dig for at anskaffe en biopejs, så er der mange muligheder at vælge i mellem. Der er både de lofthængte modeller, biopejse indbygget i væggen og biopejse til gulvet. Den nok aller nemmeste biopejs at sætte op, er biopejsen til gulvet. Den skal nemlig bare stå, og så er den ellers klar til at skabe hygge i det lille hjem.

Biopejse er desuden udført i mange forskellige slags flot design. De mest populære modeller er dansk designede, hvorfor de er elegante og minimalistiske. Der findes modeller, som passer til en hver smag og stil. Det er bare med at lade sig inspirere, på en af de efterhånden mange hjemmesider med salg af biopejse.

Biopejsen som varmekilde


Det er vigtigt at se biopejsen som hygge og flot indretning til stuen, og ikke som den primære varmekilde til boligen. Biopejsen er dog slet ikke dårlig til at varme, men den er ikke beregnet til at varme en hel bolig op, ligesom den gammeldags brændeovn.

Biopejsen får dog nemt temperaturen i stuen til at stige betydeligt, så det skaber et godt supplement til den primære varmekilde. Denne varme skaber den legendariske hygge, hvor man kan sidde foran pejsen og varme sig en kold vinterdag med en kop kakao i hånden.

Samtidig giver biopejsen en mere ren forbrænding end de gamle brændeovne, hvilket er med til at give et sundere indeklima kontra brændeovnen. Dette er rart at tænke på, da det var en af ulemperne ved de almindelige brændeovne.

Madaffald bliver til varme


Biopejse forbrænder biologisk affald, det vil sige f.eks. madaffald. Flere kommuner i landet er begyndt at indsamle madaffald, så det kan bruges til både hybrid biler og biopejse. Dermed er biopejsen med til at styrke miljøet og bevare vores naturressourcer.

Man kan derfor nyde varmen i stuen med ekstra god samvittighed, da man ikke har fældet en skov, for at tænde op i pejsen. Samtidig er det billigt at tænde op i biopejsen, og alt tyder på det bliver endnu billigere i fremtiden.

Der er nemlig politisk vilje til at hjælpe miljøet, hvorfor vi skal udnytte vores affald noget bedre. Dermed kan godt forestille sig, at politikerne vil støtte denne form for energi endnu mere i fremtiden, hvilket vil komme de danske ejere af biopejse til gode.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Få mere for din bolig med disse tips

6 måneder siden By MiniByen 0 Comments

Står du og skal sælge din i nærmeste fremtid? Så gør du dig klog i at gøre en række investeringer. Det kan virke ulogisk for mange at smide penge i boligen, når du alligevel ønsker at sælge den. Dog kan investeringer øge din boligs værdi markant. I d...

Brug mere tid i din have

8 måneder siden By MiniByen 0 Comments

Det kan være dejligt at være udenfor. Der er så mange ting man kan se og uendelige mange ting man kan lave. Bare i din egen have er der utrolig mange muligheder for at bruge tid og hygge sig. Fix din have Medmindre du elsker at din have ligner den rå...

Sådan gør du huset klar til foråret

10 måneder siden By MiniByen 0 Comments

Den danske vinter er forsat ved at gøre sit indhug, hvor temperaturerne ligger omkring de frysepunktet og selvom det giver en dejlig friskhed, hvor det føles som om, at den kolde luft er med til at rense luften, så har det sin pris. De fleste danske...