Biopejsen vinder frem

Har du været på besøg hos venner og familie, som har en biopejs i stuen, så er du langt fra den eneste. Populariteten ved biopejse er støt stigende, så de findes efterhånden i mange hjem rundt om i hele landet. Det er dog i sær i byerne, at biopejsen er blevet populær. Her er der nemlig ofte forbud mod brændeovne, eller i hvert fald at installere nye brændeovne.

Folk i byerne vil dog ikke undvære den hygge som en pejs skaber, hvorfor flere og flere vælger at få en biopejs til stuen. Det er samtidig utroligt let, da der ikke skal foretages nogen håndværksmæssige tiltag. Biopejsen kræver nemlig hverken ventilation eller skorsten.

Biopejse kommer i mange former

Når du har besluttet dig for at anskaffe en biopejs, så er der mange muligheder at vælge i mellem. Der er både de lofthængte modeller, biopejse indbygget i væggen og biopejse til gulvet. Den nok aller nemmeste biopejs at sætte op, er biopejsen til gulvet. Den skal nemlig bare stå, og så er den ellers klar til at skabe hygge i det lille hjem.

Biopejse er desuden udført i mange forskellige slags flot design. De mest populære modeller er dansk designede, hvorfor de er elegante og minimalistiske. Der findes modeller, som passer til en hver smag og stil. Det er bare med at lade sig inspirere, på en af de efterhånden mange hjemmesider med salg af biopejse.

Biopejsen som varmekilde

Det er vigtigt at se biopejsen som hygge og flot indretning til stuen, og ikke som den primære varmekilde til boligen. Biopejsen er dog slet ikke dårlig til at varme, men den er ikke beregnet til at varme en hel bolig op, ligesom den gammeldags brændeovn.

Biopejsen får dog nemt temperaturen i stuen til at stige betydeligt, så det skaber et godt supplement til den primære varmekilde. Denne varme skaber den legendariske hygge, hvor man kan sidde foran pejsen og varme sig en kold vinterdag med en kop kakao i hånden.

Samtidig giver biopejsen en mere ren forbrænding end de gamle brændeovne, hvilket er med til at give et sundere indeklima kontra brændeovnen. Dette er rart at tænke på, da det var en af ulemperne ved de almindelige brændeovne.

Madaffald bliver til varme

Biopejse forbrænder biologisk affald, det vil sige f.eks. madaffald. Flere kommuner i landet er begyndt at indsamle madaffald, så det kan bruges til både hybrid biler og biopejse. Dermed er biopejsen med til at styrke miljøet og bevare vores naturressourcer.

Man kan derfor nyde varmen i stuen med ekstra god samvittighed, da man ikke har fældet en skov, for at tænde op i pejsen. Samtidig er det billigt at tænde op i biopejsen, og alt tyder på det bliver endnu billigere i fremtiden.

Der er nemlig politisk vilje til at hjælpe miljøet, hvorfor vi skal udnytte vores affald noget bedre. Dermed kan godt forestille sig, at politikerne vil støtte denne form for energi endnu mere i fremtiden, hvilket vil komme de danske ejere af biopejse til gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.