Dette skal du overveje, når du vælger et sengebord

soveværelse

Er du ved at indrette dit soveværelse, eller mangler du bare et sengebord til at fuldende din nuværende indretning? De fleste vælger at have en eller anden form for sengebord i deres soveværelse af praktiske årsager. Men et sengebord kan andet end bare at være praktisk. Vælger du det rette design, kan det være med til at samle rummet og bidrage til soveværelsets samlede udtryk. Læs her hvilke overvejelser, der kan hjælpe dig til at vælge det helt rigtige sengebord.

Dine specifikke behov

Først og fremmest bør du naturligvis overveje dine specifikke behov. Hvad har du personligt brug for i et sengebord? Selvom mange vælger at have et sengebord i deres soveværelse, betyder det ikke, at du også skal have det. Passer det ikke til din indretningsstil, eller har du ikke behov for et bord nær din seng, kan et sengebord naturligvis sagtens udelades. Alligevel vil et sengebord for de flestes vedkommende give god mening, fordi det giver mulighed for at opbevare eksempelvis et vækkeur og en lille lampe nær sengen.

Måske er du typen, der nyder at læse i en god bog, inden du lægger dig til at sove, eller også mangler du et sted at lægge dine briller eller dine bukser, når du går i seng. Behovene kan være forskellige, og det kan blandt andet variere, hvilken størrelse sengebord, der giver mening, om man har brug for skuffer i bordet og så videre. Tænk derfor over, hvad du har brug for, og hvad der kunne være praktisk for dig, inden du køber et sengebord.

Rummets indretning

Når du har overvejet, hvilke behov du har, når det kommer til sengeborde, bør du har rummets indretning med i dine overvejelser, når du vælger, hvilket sengebord, du skal investere i. Er rummet allerede indrettet, eller er du i gang med at indrette et soveværelse helt fra bunden? Uanset hvad bør du overveje, hvilket overordnet udtryk, du ønsker, rummet skal have. Dette influerer nemlig, hvilket sengebord, du bør vælge.

Et sengebord er ikke et stort møbel, det kan være på en trækvogn, men i et rum som et soveværelse, der som oftest ikke indeholder så mange forskellige møbler, gør valget af sengebord derfor alligevel en forskel. Sengeborde fås ligesom andre typer af borde i en lang række af forskellige designs. Vælg et design, der både giver mening for dig både funktionelt og æstetisk.

Dette indlæg er produceret i samarbejde med stolpebeton.dk

Hvilken pris vil du give?

Til sidst er prisen selvfølgelig værd at have med i sine overvejelser. Skal du indrette et soveværelse fra bunden, er det ikke på sengebordet, du skal ofre den største investering. Brug hellere penge på en god madras til din seng. Et soveværelses formål er først og fremmest at skabe forudsætninger for afslapning og en god nats søvn ved at udgøre de optimale omgivelser. God søvn får du først og fremmest ved at have en god og lækker seng og madras. Det kan derfor være en god idé at vælge sengen først og sengeborde herefter. Af og til kan man også få sengeborde, der matcher det sengestel, man har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.