Gem dine værdigenstande sikkert i et værdiskab

Ifølge statistikerne blev der begået over 7.000 indbrud i Danmark, kun i det sidste kvartal af 2017. Det er ikke kun i hovedstaden, som mange måske ville tro, at mange af disse indbrud sker, da de også sker regelmæssigt i Aarhus og Østjylland. Derfor er det altid en god idé, at beskytte sig selv imod indbrud.

Specielt i årstider hvor mange tager ud at rejse, slår indbrudstyve til. Derfor er der flere og flere, der installerer tyverialarmer, når de skal ud at rejse. Hvis man ikke har ressourcerne til en tyverialarm, er der andre tricks mange bruger, for at undgå indbrud – for eksempel at få en nabo til at parkere sin bil udenfor sit hus, så at det ser ud som om, at nogen er hjemme.

Men selvom man kan beskytte sig imod indbrud på mange måder, er det ikke altid sikkert, at det virker. Hvis du derfor er bange for, at indbrudstyve kommer på besøg, når du ikke er hjemme, bør du overveje at købe et værdiskab, til at gemme alle dine værdigenstande i. Værdiskabe fås i forskellige varianter, og denne artikel vil forhåbentligt gøre dig lidt klogere på, hvilket værdiskab passer bedst til dig.

Enkeltstående værdiskabe

Hvilket værdiskab du bør købe afhænger meget af, hvor mange værdigenstande du har, og hvor meget værdi de egentligt har for dig. Hvis de fleste genstande du vil gemme er elektroniske apparater, som du vil kunne få tilbagebetalt igennem din forsikring, så er et enkeltstående værdiskab en god nok løsning for dig.

Et enkeltstående værdiskab købes færdiglavet, og skal ikke installeres på nogen måde. Fordelene ved det er, at det er nemt at flytte rundt, som gør det nemme at gemme. Ulempen ved et enkeltstående værdiskab er, at hvis det bliver fundet af en indbrudstyv, så er det relativt nemt at flytte og dermed stjæle, hvis det ellers ikke er så tungt. Derudover er det ikke lige så diskret som et værdiskab, der er indbygget i væggen.

Værdiskabe i væggen

Hvis du har mange værdigenstande, som enten har en høj økonomisk værdi, eller en stor personlig værdi, kan et værdiskab, der er indbygget i en væg, være løsningen for dig. Modsat det enkeltstående værdiskab, så kan et værdiskab, som er indbygget i væggen, ikke købes færdiglavet. De er derfor en større investering, og derfor bør man være sikker på, at man virkelig har brug for det.

Fordelene ved et lignende værdiskab er, at det er meget godt gemt. Hvis du stiller et skab op mod væggen, eller hænger et maleri, som tildækker værdiskabet, vil det være umuligt for indbrudstyve at få øje på det, medmindre de flytter skabet eller maleriet. Derudover optager det ikke nogen plads på gulvet, som et enkeltstående værdiskab gør.

Ulempen er, at værdiskabet skal installeres i væggen, og det kan være lidt problematisk, hvis man ikke har prøvet det før. Hvis du ikke føler dig kompetent nok til at gøre det selv, kan du få en håndværker til at gøre arbejdet for dig. Til sidst kan det også være svært, at finde en væg, som er tyk nok, til at et værdiskab kan installeres på, men dette kan dog også løses, ved hjælp fra en dygtig håndværker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.