Indretning af hjemmet som senior

Når man er kommet op i årene, og man ikke har de samme kræfter mere, så kan der være brug af at indrettet hjemmet lidt anderledes. Det behøves ikke at være de store forandringer, og der findes faktisk masser af forskellige smarte ting til indretningen, der kan gøre livet som senior lidt lettere. Når man er gået på pension, eller når kroppen har brug for støtte i hverdagen, så ved man, at man ofte kan få brug for lidt ekstra hjælp.

Denne hjælp behøves ikke komme fra andre mennesker, da man nu til dags kan indrette hjemmet, så de bliver mere overskueligt med en krop, der har brug for ekstra hvile. Dette kan især gælde ved indretningen på badeværelset, hvor man godt kan have brug for at gøre det hele lidt mere overskueligt. Det kan også være, at man har brug for en kørestol, så man kan komme lettere rundt selv. I denne guide kan du læse mere om, hvordan du gør tilværelsen mere overskueligt i livet som senior.

Indret badeværelset til en senior

Kan man mærke, at kroppen oftere og oftere fortæller en, at den har brug for at hvile, så kan man hjælpe på dette i indretningen på badeværelset. Når man tager et brusebad, så kan man indrette kabinen således, at man ikke behøves at stå oprejst, når man er i bad. Dette er specielt en stor hjælp, da man slipper for at bruge for meget energi, når man er i bad.

Man kan eksempelvis anskaffe sig en toiletstol, der gør brusebadet meget lettere. En toiletstol er beregnet til at gøre toiletbesøget nemmere med bedre støtte i ben og arme. Den kan også placeres, så den er tættere på, der hvor man sover, så man ikke skal så langt til toilettet. Den kan nemt og hurtigt tømmes efter brug.

Derudover kan man også få mulighed for at sidde ned i brusebadet. Her kan man købe sig en badebænk. Man bruger en badebænk til støtte i badet, så man kan sidde ned. Badebænken er designet, så den står solidt placeret på et glat gulv. Man slipper altså for at bruge kræfter på at stå op, og så sikre en badebænk også, at man ikke falder på det glatte gulv. Dette kan der eksempelvis være højere risiko for, hvis man har nedsat funktionsevne.

En badebænk kan både fås med arm- og ryglæn, så man kan sidde behageligt. Den kan også justeres i højden, så den kan indstilles lige netop efter ens behov.

Kom lettere rundt i hjemmet med en kørestol

Det behøves ikke kun være i indretningen af hjemmet, at man gør livet nemmere som senior. Man kan på et tidspunkt nå til et sted, hvor kroppen bare har brug for at hvile så meget som muligt. Her kan det være smart med en kørestol. Der findes mange forskellige forhandlere af kørestole, der kan gøre livet lettere som senior.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.