Har du i takt med årsskiftet valgt at give din bolig et ekstra pift? Dette kan gøres på mange måder, hvoraf køb af møbler på internettet især er blevet en stigende trend. Alt efter hvem man handler hos, kan møbler nemt komme op i de helt høje prisklasser, hvorfor man skal være påpasselig inden man hiver kortet frem. Man kan nemlig støde på mange hjemmesider online, som ikke nødvendigvis vil en det bedste. I det forgangne år har der været flere sager med svindlere, der har formået at oprette falske møbelsider, der har været af høj nok kvalitet til, at brugere har købt fra den og dermed givet penge direkte ned i lommen på denne svindler. Nedenstående vil vi hjælpe med, hvordan man i sin søgen efter møbler kan spotte en svindler.
Som sagt kan møbler nemt komme op i de høje prisklasser. Dette skyldes, at de er produceret i en kvalitet, der har gjort omkostningerne for virksomheden høje. De høje priser kan derfor retfærdiggøres meget nemt, hvorfor et godt tegn på, at man er landet på en svindlers fupside, er hvis priserne er så lave, at det er for godt til at være sandt. Støder man på tilbud, der ligger helt oppe i 70-90%, bør den første indskydelse ikke være at hive dankortet frem i begejstring, men i stedet at rynke på brynene i skepsis.
Gode tilbud er ikke ens betydende med, at man er landet hos en svindler, men kan være et tegn på det. Brug derfor den rationelle sans og tænk over, om det virkelig kan passe. Hvis tilbuddet på produkterne er fra mærker, der normalt er meget dyre og som sjældent sætter priser ned, burde dette være tegn nok på, at man skal holde sig væk.
Ønsker man at handle hos en troværdig møbelhandler, kan man eksempelvis finde et barbord her.
Hvis man er oppe i rigtig høje beløber på det, man søger og fx er ude efter en lejebolig i Odense, skal man især være påpasselig. Selvom der på hjemmesiden er oplyst et telefonnummer, som nogen vil svare, hvis man ringer til, kan det dog stadig være fup. En god og hurtig måde at få be- eller afkræftet dette er ved at lave et baggrundstjek på den pågældende side.
Dette kan gøres ved en hurtig Google søgning på navnet på hjemmesiden. Hvis siden er styret af en svindler, vil der hurtigt komme en masse fora frem i søgeresultaterne, hvor man kan gå ind og læse om folks dårlige oplevelser med den.
For at kunne forhandle varer i Danmark, skal virksomheder været registreret i CVR-registeret. Ved at gøre det får man et CVR-nummer, som det er lovpligtigt, at man oplyser på sin hjemmeside. Dette nummer kan ofte findes i bunden af hjemmesider ved siden af øvrige kontaktoplysninger.
En fupside vil ikke have et CVR-nummer, hvorfor det kan være en hjælp at lede efter dette nummer, hvis man er i tvivl om sidens troværdighed. Leder du efter dækkeservietter, kan du finde det hos en troværdig forhandler ved at klikke på linket.
En hacker, som svindlere online ofte karakteriseres som, vil være i stand til at kunne ændre webadressen fra, hvordan originalt så ud på søgeresultaterne i Google. Dette vil de gøre for at fange din opmærksomhed efter du har søgt efter et møbel og derfor få dig til at klikke på deres søgeresultat. Hold derfor øje med om webadressen, også kaldt URL’en, ændrer sig fra, at du klikker på den i Google til, at du kommer ind på hjemmesiden.
Forhåbentlig vil du skrive ovenstående bag øret næste gang, du skal handle møbler online. Det vil i hvert fald reducere risikoen for, at du falder i fælden hos en svindler. Dermed ikke sagt, at internettet er spækket med dem, men det er bedst at være på den sikre side. Et tip er også blot at vælge en forhandler, som man er bekendt med og som man derfor ved, er troværdig.