Lettere madlavning i hverdagen

lettere madlavning

For mange af os er madlavning noget, der fylder en stor del af vores hverdag. Maden skal planlægges, handles ind, forberedes, tilberedes og serveres før vi overhovedet kommer til den gode del, og straks derefter kommer oprydning og opvask. Det kan være et hyggeligt projekt, men i en travl hverdag, kan det blive alt for tidskrævende og vi kommer til at springe over, hvor gærdet er lavest simpelthen for at spare tid og energi.

Med lidt planlægning, kan du dog gøre arbejdet og hverdagen meget lettere for dig selv og stadig får god og lækker mad hver dag. Gem de gode opskrifter til weekenden og planlæg god, men simpelt og hurtig mad til hverdag.

Måltidskasser og mad udefra

Du kan næsten ikke have undgået at gøre om måltidskasser et eller andet sted fra. I vores tid er måltidskasser super populære, og alligevel er der mange, der slet ikke har prøvet at modtage dem. Måltidskasser går i al sin enkelthed ud på, at du får leveret en kasse med friske råvarer ved døren med mad nok til i hvert fald et par af ugens dage, sammen med en håndfuld nemme og hurtige opskrifter. Løsningen er så simpel, nem og ligetil og kan spare dig for så meget tid og besvær til hverdag. Vælg en kasse med mad til tre eller fire dage, og madlavning i hverdagen bliver pludselig meget nemmere at overskue.

Har du stadig ikke overskud de sidste par dage, så findes der masser af muligheder for at få mad bragt lige til døren, og det behøver ikke være pizza hver gang. Bor du en af landets store byer, kan du bestille mad fra en af byens gode restauranter og stadig få god og lækker mad. Med en rabatkode fra Wolt under armen, kan du endda få billig levering og skære lidt mere tid af. Er humøret mere til pizza eller McDonalds, så er der selvfølgelig også mulighed for det.

Vælg de simple løsninger

Tricket er at vælge de nemme løsninger. Find en måltidskasse, der passer til dig og planlæg nemme, simple retter til de sidste par hverdage. Få handlet ind til det hele, så du ikke skal løbe efter manglende ingredienser, eller dropper det fuldstændig, fordi du er for træt til at komme afsted. Madplaner behøver slet ikke at være så komplicerede, specielt ikke kombineret med mad udefra. Tværtimod giver de overblik og overskud, der hvor du har mest brug for det.

For mange er det også en god ide at lave en liste eller en lille samling af opskrifter, som du kan ty til, når du prøver at planlægge ugens måltider. Planlægning tager mere energi end vi tror, og det kan være utrolig energi- og tidsbesparende af have en liste over retter man kan lide og ved er nemme og ligetil. Vær kritisk og lad være med at skrive ting på, du elsker, men som tager mere end en halv time at tilberede. Alt den slags kan gemmes til weekenden, men hverdagen skal være nem og hurtigt – hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.