Sådan finder du julegaverne online (en lille guide til brug af online giftfinder)

For mange mennesker er julen en stresset tid på året. Der skal handles ind, gøres rent, pyntes op og alt derimellem. For de fleste mennesker er det dog julegaveindkøbene, der skaber mest stress rundt omkring i de små hjem – propfyldte butikker og kilometerlange køer til kassen. Derfor tyr flere og flere danskere til at købe deres gaver på nettet. I stedet for at stresse rundt i butikker vælger mange at hive tabletten eller mobilen frem og få julegaveindkøbene overstået med et par enkelte klik på en online webshop med julegaver. Og det bliver mere og mere normalt at finde sine gaver på nettet.

Iflg. Dansk statistik har E-handelen i Danmark rundet 100 mia. kr. Den steg med samlet 16% fra 2015 til 2016 og siden 2011 er den steget med i alt 70%. E-handelen er i rivende udvikling og vi kommer til at se en endnu større stigning i 2017. Det er nemlig nemt og hurtigt at shoppe online, og ofte er der mange og gode rabatter at hente. Flere og flere butikker vælger således at få en webshop, hvilket gør det endnu nemmere for forbrugerne at foretage alle deres køb online.

Uanset, hvad man leder efter, er det muligt at finde det på nettet, så det er ikke så mærkeligt, at flere og flere danskere foretrækker at shoppe hjemmefra sofaen. Især i juletiden kan dette være en fordel, mange forbrugere drager nytte af. Man undgår den julestress, der normalt lægger sig som et tykt tæppe over stormagasiner som Magasin og på gaderne rundt omkring i Danmarks byer. Denne stress bærer præg af, at mange har rigtig svært ved at finde de rigtige julegaver og bliver udfordret på deres fantasi. De fleste kender sikkert den udfordring, det kan være at finde gaven til manden eller kvinden, der har alt. Den ønskeliste, man har i hånden, er måske ikke så lang, som man havde håbet og man mangler inspiration. Så kan det være svært at finde julegaven til far og det er ikke sikkert, at man synes han skal have sorte sokker endnu et år. Eller gaven til bedstemor, som allerede har tre par grydelapper. Samtidig vil mange gerne være fri for at skulle i flere butikker, men ønsker at få julegaveindkøbene overstået i en fart.

Heldigvis findes der utallige hjemmesider med specielt fokus på gaver og mange af disse sider har forsøgt at imødekomme det såkaldte ”gaveproblem” ved at lave en giftfinder; en hjælp til at finde den perfekte julegave til venner og familie. Den fungere ganske enkelt som en søgefunktion, hvor du både indtaster anledningen og modtageren. Så mangler du inspiration til julegaven til dine bedsteforældre eller din kæreste er det blot at indtaste de nødvendige oplysninger og du har et bredt udvalg af julegaver at vælge fra. Er du sent ude, er der også mulighed for at købe et oplevelsesgavekort til en helikoptertur, en massage eller en lækker middag. Gavekortene bliver sendt via e-mail, så du selv kan printe ud og pakke det pænt ind. Så er der ingen undskyldning for ikke at finde en passende julegave til dem, du holder af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.