11 måneder siden |  0 comments  |  Bolig

De kolde måneder er som regel hyggelige stunder, der kulminere med den hyggelige juleaften, hvor gæster ankommer og fejrer højtiden.

Desværre er de kolde måneder også den periode, hvor mere uønskede gæster søger ind i folks hjem.

Fra oktober måned stiger efterspørgslen på bekæmpelse af mus drastisk. Det skyldes, at de små gnavere søger mod varme, mad og drikke – hvilket de finder i vores boliger, garager, udeskur og meget andet.

For med temperaturer omkring frysepunktet, vil mus (og også rotter) gøre hvad de kan for at komme indendørs.

Vær præventiv


Nej, du vil selvfølgelig ikke have mus i hjemmet. Og derfor skal du sørge for at lukke dem ude.

Mus vil søge hen i mod steder, hvor de kan finde varme, mad og drikke. Det kan de evt. i en mere lukket garage, hvor der står en skraldespand eller i værste tilfælde jeres bolig. Du skal derfor lukke af for alle denne type områder, så du ikke risikerer at høre musen krible og krable på loftet og i væggene.

Du skal særligt se efter små revner og små sprækker. Selv dem du ikke tænker, har nogen betydning, skal du være varsom med at undervurdere. For faktisk skal der ikke meget mere end små 10 mm til, før musen kan presse sig ind igennem en sprække.

Hvis du har svært ved at forestille dig, hvor lidt det er, så prøv at kigge på din lillefingernegl – det er ikke mere end blot det, der skal til. Kontroller derfor med åbne øjne og sorg for at blokere alle små potentielle indgang, som gnaveren kan klemme sig igennem.

Derudover skal du naturligvis sørge for, at det ikke bliver attraktivt for musen at komme ind til de rum, hvor du eller din familie færdes –hvad end det er opholdssteder eller bare run, i anvender perifært.

Sørg for at fjerne gammelt affald og skrald og hav ikke madvarer stående fremme. Står jeres skraldespand i et skur eller i en garage, så sørg for, at den er lukket med metalgitter, så musen – og andre dyr – ikke kan komme til posen.

Få professionel hjælp til at fjerne musen


Hvis du allerede har taget dine forholdsregler, men stadig ikke kan slippe af med det lille skadedyr, så er det tid til at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper.

De kan hjælpe dig med at isolere problemet og udrydde musen helt. Samtidig får du gode råd til, hvordan du fremadrettet undgår at få besøg på ny fra de små gnavere.

Her du haft mus helt inde i huset kan det blive aktuelt at desinficere hjemmet for at undgå smittefare. Musen kan bære på mange sygdomme, så det er bedre at være på den sikre side end at komme i kontakt med noget, som musen har inficeret med potentielle sygdomme.

Husk altid at det er vigtigt, du ikke venter for længe, før du kontakter en professionel skadedyrsbekæmper, hvis du har forsøgt dig selv først.

Sørg for at sætte ind hurtigst muligt, og ser du ikke tegn på at musen er væk, så tøv ikke med at indkalde assistance.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Få mere for din bolig med disse tips

6 måneder siden By MiniByen 0 Comments

Står du og skal sælge din i nærmeste fremtid? Så gør du dig klog i at gøre en række investeringer. Det kan virke ulogisk for mange at smide penge i boligen, når du alligevel ønsker at sælge den. Dog kan investeringer øge din boligs værdi markant. I d...

Brug mere tid i din have

8 måneder siden By MiniByen 0 Comments

Det kan være dejligt at være udenfor. Der er så mange ting man kan se og uendelige mange ting man kan lave. Bare i din egen have er der utrolig mange muligheder for at bruge tid og hygge sig. Fix din have Medmindre du elsker at din have ligner den rå...

Biopejsen vinder frem

9 måneder siden By MiniByen 0 Comments

Har du været på besøg hos venner og familie, som har en biopejs i stuen, så er du langt fra den eneste. Populariteten ved biopejse er støt stigende, så de findes efterhånden i mange hjem rundt om i hele landet. Det er dog i sær i byerne, at biopejsen...