Spar penge og udskift oliefyret

Foto: Unsplash

Med en ny smart teknologi kan du varme hele din bolig op. Vel og mærke til op imod halvdelen af din nuværende varmeudgift. Metoden er energieffektiv, men sørger stadig for, at din bolig nok skal holde sig varm. 

Du har måske hørt om de smarte jordvarmepumper, som kan varme hele dit hus op ved hjælp af jordens varme kan lave energi, du kan bruge til at opvarme dit hus. Men det kan også være en besværlig løsning, hvor du skal have gravet slanger ud i hele din have. Hvis du ikke har en kæmpe have er der et godt alternativ. 

Der er nemlig et nyt produkt på markedet: En luft til vand varmepumpe, som udnytter den varmeenergi som flyver frit rundt ude i luften. Den virker lidt på samme måde som et køleskab Køleskabet har den spøjse bieffekt, at når den afkøler luften inde i køleskabet, skaber den varme på bagsiden af køleskabet. Luft til vand-varmepumpen fungerer på samme måde. 

Den omvendte køleskabseffekt 

Denne særlige varmepumpe sørger for at danne varme ved at opsamle det opvarmede biprodukt. Varmepumpen bruger nemlig den varme luft til at opvarme vand, som kan løbe rundt og opvarme resten af huset. På den måde kan du let og effektivt varme dit hus op på en energibesparende måde. 

Metoden er især smart i det danske klima, hvor vi sjældent kommer ned på så lave temperaturer, at varmepumpen ikke kan følge med. Temperaturerne skal nemlig ned under minus 10 grader, før at det kan være svært at holde temperaturen oppe, hvis alle husets beboere bruger meget varmt vand samtidigt. Men du skal ikke være bange for at fryse. Der er nemlig typisk installeret en ekstra, elektrisk opvarmer i varmepumpen. Så skal du ikke gå og fryse, når du har allermest brug for dine radiatorer. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.