Træt af kedelige værtindegaver? Læs med her

værtindegave

Vi danskere er ikke et specielt formelt folk. De yngre generationer er for eksempel for længst holdt op med at kalde hinanden for de, vi går ikke så meget op i titler, og vi krammer gerne alle vi møder – også folk, vi ikke kender så godt.

Men der er alligevel nogle områder, hvor vi går meget op i, at der bliver holdt på formerne. Det gælder mest ting, hvor vi får noget af andre, eller når andre mennesker gør os en tjeneste. Et godt eksempel på dette kunne være, når man bliver inviteret til middag.

Værtinden er middagens hovedperson

Når vi bliver inviteret til middag hos venner, bekendte eller familie, så er den person, som inviterer, værtinde eller vært. Selvom det selvfølgelig kan være en person af begge køn, der inviterer, så er det ret typisk, at der er tale om en kvindelig vært.

Kvinder kan nemlig rigtig godt lide at nusse og hygge om deres gæster, og de indtager derfor med elegance og glæde værtinderollen. De laver lækker mad, dækker et flot bord og sørger for, at alting spiller. Og selvom det kan virke nemt, så kræver det faktisk rigtig meget arbejde.

Det er vigtigt at vise respekt for værtinden

Som gæst er det enormt vigtigt, at man markerer, at man er opmærksom på det store stykke arbejde, som værtinden har gjort. Det kan man gøre på flere måder, men en værtindegave er altid på sin plads. Det er også en ting, der bliver dikteret af etiketten.

Men hvad giver man lige den hårdtarbejdende værtinde? Der er mange muligheder, men desværre har mange af os det med ikke at være så kreative. Den klassiske flaske vin eller buket blomster er det, der havner i favnen på det fleste værtinder.

Tænk udenfor boksen, når du køber værtindegave

Det er fint med en klassisk gave. Men hvis man vil være en rigtig populær gæst, som bliver husker positivt efter middagen, så kan man med fordel tænke i nogle anderledes værtindegaver – klik her for at se eksempler på, hvad disse kan være.

Det fede ved at give en anderledes værtindegave er, at man kan give noget, som værtinden ikke ville kunne skaffe til sig selv. Blomster og vin kan man altid købe – men hvad med for eksempel en oplevelsesgave? Et unikt stykke kunst? Noget barnligt, som en nerf gun? Eller noget vildt, som en ørepiercing? Mulighederne er mange, hvis blot man tør tænke lidt kreativt.

Du kan også se på hvor værtinden er i sit liv – er de i gang med ombygning kan man jo overraske med en anderledes gave, som gulvisolering eller facademaling. Utraditionelt, men sjovt og brugbart.

Brug internettet som inspiration

Nogle mennesker elsker at købe gaver. De er fulde af inspiration, og de kan lynhurtigt pege på, hvad en bestemt person vil blive glad for. Det er dog desværre ikke alle, som er så heldige. Nogle er helt tomme for idéer, når det kommer til gaver.

Her kan man med fordel tage internettet til hjælp. På sider på nettet kan man se en oversigt over alle mulige former for gaver – til værtinde, men også til andre vigtige mennesker i ens liv. Her finder man helt sikkert noget, man ikke havde tænkt på selv,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.