Undgå at blive snydt når du handler boligting på nettet

Er i gået i gang med den helt store hjemmerenovering eller trænger møblerne blot til en mindre udskiftning, kan det være nemt at foretage købet online. Bag skærmen sidder der dog desværre mange svindlere, hvorfor vi guider dig til en sikker handel. 

Nethandel gør det nemmere at handle online verden over, men muligheden for at blive snydt er også større. Det er derfor vigtigt at sikre at hjemmesidens adresse og kontaktoplysninger er pålidelige, hvis du ikke vil risikere at stå tilbage med et køb, men ingen vare. På minip.dk kan du lære mere om, hvad en god IP-adresse kan gøre for dig.  

Undersøg om hjemmesiden er troværdig 

Det første step inden du begynder at lægge varer i kurven er, at undersøge hvorvidt URL-adressen virker troværdig. Består hjemmesidens link af mange mærkelige tal og usammenhængende bogstaver, kan det være et tydeligt tegn på, at der er tale om en forfalsket hjemmeside. Her kan det også være relevant at tjekke hvor længe den pågældende hjemmeside har eksisteret, og hvorvidt layoutet ser fornuftigt ud, og om priserne er rimelige. 

Læs betingelser for køb 

Man kan nemt forglemme de ting som står med småt, når man lige har forelsket sig i den smukkeste velour sofa eller trælakeret spisebord. Webshoppens betingelser er dog særligt essentielle at være opmærksom på, da du hurtigt kan falde i en fælde. Undersøg derfor hvor varen bliver sendt fra, og hvilke regler der gør sig gældende i forhold til returret og reklamation. Disse oplysninger skal fremgå af hjemmesidens betingelser. 

Tjek anmeldelser 

En overordnet god ting at gøre inden man foretager et køb er, at undersøge tidligere købers anmeldelser af den pågældende hjemmeside. Disse danner ofte et indblik i, hvorvidt købet lever op til forventningerne og om servicen lever op til de betingelser der står beskrevet. På nogle hjemmesider kan visse anmeldelser ses direkte. Her er det vigtigt at du i stedet går ind på trustpilot eller øvrige brugeranmeldelsessider for at få et mere retvisende billede af hjemmesiden. 

Betal sikkert 

Sørg altid for at betale med betalingskort eller mobilepay når du foretager et køb. På den måde, kan du sikre dig, at banken kan føre dine penge tilbage, hvis der er opstået komplikationer under handlen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.